Acne behandeling Nijmegen

Acne is een huidaandoening die puistjes en mee-eters veroorzaakt. De meeste vormen van acne ontstaan door een teveel aan hormonen. Niet voor niets hebben veel pubers hier last van, maar ook bij volwassenen kan acne klachten geven. Ook last van puistjes en mee-eters? Maak een afspraak voor een acne behandeling in Nijmegen met een persoonlijk behandelplan.

Wanneer een acne behandeling?

Het teveel aan hormonen zorgt voor verhoogde talgproductie en verhoorning van de huid. Er wordt meer talg aangemaakt en die is ook dikker dan normaal. Dit hoopt zich op en zorgt voor verstopping van de talgkanalen. De mee-eter is het zichtbare resultaat hiervan. De huid raakt steeds verder geïrriteerd en de talgklier zet steeds verder uit, tot hij openbarst. De bacteriën en irriterende vetzuren die daarbij vrijkomen zorgen voor ontstekingen.

Behandeling van acne

Er zijn gelukkig diverse behandel­methoden mogelijk om acne te verminderen of zelfs te genezen. Omdat iedereen anders is, stellen we een persoonlijk behandel­plan op. En om littekens te voorkomen, is het belangrijk niet te lang te wachten met het behandelen van acne. Want hoe sneller actie wordt ondernomen, hoe beter de uiteindelijke resultaten.

De mee-eters en puistjes ontstaan door verstoppingen van de huid. Bij acne problemen is het dan ook belangrijk de huid goed te reinigen en te verzorgen. Gezichtsbehandelingen kunnen daarbij helpen. Behandelingen als een dieptereiniging of een fruitzuurpeeling kunnen je huid helpen herstellen van de ontstekingen.


Naast het behandelen van de huid in de salon is het belangrijk om samen naar jouw verzorgingsproducten te kijken. De producten van Dr. Baumannn en Dermaviduals bevatten geen irriterende ingrediënten maar gaan de huid van binnenuit verzorgen.

Wordt een acne behandeling vergoedt?

Als huidspecialiste ben ik in het bezit van een ANBOS gecertificeerde acne-specia­lisatie. Hierdoor wordt een acne ­behandeling vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorg­verzeke­raars.

Ik adviseer je altijd eerst contact op te nemen met jouw eigen zorg­verzeke­raar en te informeren welke behandeling en vergoeding gedekt zijn in de polisvoorwaarden. In sommige gevallen is een verwijsbrief van uw huisarts noodzakelijk om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Behandeling van acne in Nijmegen

Maak een afspraak

Heb je vragen over hoe je jouw huid met acne moet verzorgen? Of wil je je klachten van de acne verminderen? Neem gerust contact op: 06-58813358 l info@huid-atelier.nl. Of maak een afspraak via onderstaande knop voor een acne behandeling in Nijmegen.