0
3

acne behandeling nijmegen

Acne komt meestal door een teveel aan hormonen.
Die hormonen zorgen voor een verhoogde talgproductie en verhoogde verhoorning van de bovenste huidcellen.
Er wordt dus teveel talg aangemaakt.
Die talg gaat zich ophopen en uiteindelijk de talgkanalen verstoppen, hierdoor krijg je mee-eters, zwarte puntjes en in het ergste geval stevige ontstekingen door de aanwezigheid van bacteriën.
Vooral jongeren hebben hier last van maar ook zien we acne steeds meer bij volwassenen. Daarom is het belangrijk dat we het bij acne niet alleen over talgklieren hebben, maar ook over onze voeding. Acne is een beschavingsziekte, een symptoom van de melk-in-overvloed en latte-macchiato-generatie.

Acne en voeding

Hoewel acne ontstaat door een combinatie van erfelijke aanleg en hormonale verstoringen, zijn er wel factoren die acne kunnen verergeren, zo is er een verband tussen onze voeding en acne.
Bij het drinken van een halve liter melk per dag ( 3 cappuccino’s ) heb je 50% meer kans op puistjes.
Dat blijkt uit onderzoek van de Harvard School of Public Health.

De grote boosdoeners in onze voeding zijn tarwe, zuivel, vlees, suiker en soja. 9 van de 10 keer, vooral bij mensen die worstelen bij acne, is het kaas.

De grotere kans op acne komt door de natuurlijke hormonen die in melk en andere melkproducten zitten (yoghurt, kaas). Als de lever de afbraak van teveel hormonen niet meer aankan leidt dit tot een verhoogde talkproductie met acne als gevolg. Het zijn niet alleen de steroïden in melk die voor problemen zorgen. Melk barst van de groeihormonen. Melk is dan ook alleen bedoeld om zuigelingen te laten groeien en daarna niet meer.

Waar melk hormonen van buitenaf in het lichaam brengt, zorgt suiker en zeker geraffineerde suiker, voor een verhoogde hormoonproductie door het lichaam zelf. Geraffineerde suikers worden snel verteerd en opgenomen. Het lichaam heeft immers weinig werk ze te verwerken. De alvleesklier reageert daarop door grote hoeveelheden insuline en groeihormoon af te scheiden om de bloedsuikerspiegel weer in evenwicht te brengen.
Dit leidt weer tot een overvloed van mannelijke hormonen. Die hormonen zetten de huid aan tot productie van talg. Hetzelfde resultaat dus als bij melk.

Verzorgen en behandelen van acne

Een behandeling tegen acne vraagt tijd en geduld.
Wondermiddeltjes zijn niet realistisch. Je kunt eigenlijk pas na ongeveer 3 maanden resultaat verwachten.
Waar moet je op letten?

*Niet aan mee-eters of puistjes gaan krabben en zeker niet gaan uitknijpen. Daardoor kunnen er lelijke littekens ontstaan.

*Reinig de huid voorzichtig, dit kan met een milde gel of met speciale olie. Droog voorzichtig af met een zachte handdoek. Hard wrijven gaat de talgproductie nog meer stimuleren.

*Gebruik geen zogenaamde acne producten uit de (natuur)drogist. De meeste hebben geen of zelfs een ongunstig effect. Neem contact met ons op voor meer informatie over de juiste huidverzorging bij acne.

*Andere factoren die acne kunnen verergeren zijn: stress, roken, sauna, wol, wrijving van bijvoorbeeld sjaals.

*Een huid met acne is per definitie een gevoelige huid. Pas op met huidirriterende stoffen zoals parfum, conserveringsmiddelen, minerale olie, chemische UV filters en andere huidirriterende ingrediënten.

Acne en de pil

Een welbekend medicijn dat veel gebruikt wordt bij acne is de anticonceptiepil. De wil beïnvloed onze huid en wordt niet alleen gebruikt om zwangerschap te voorkomen, maar ook om acne of puistjes tegen te gaan. De pil remt namelijk de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de talgproductie. Je hormoonhuishouding wordt geforceerd in balans gebracht en daar kan je huid inderdaad van opknappen. Maar dit is tijdelijk van aard. Zodra je stopt met de pil zal je huid snel weer puistjes /ontstekingen en acne gaan vertonen. Het is belangrijk om je te realiseren dat zelfs medicijnen die specifiek bedoeld zijn voor je huidproblemen niet zonder bijwerkingen zijn. Bijna alle medicijnen drogen je huid vaak ernstig uit. Hoe langer je deze medicijnen gebruikt, hoe meer je de huid beschadigd.

Wat kunnen wij voor je doen?

Bij Huid Atelier Nijmegen gaan we stap voor stap te werk.
Vooraf is het belangrijk te weten dat om de behandelingen te laten slagen een samenwerking tussen ons beide een must is! Dat betekend dat je onze voedingsadviezen opvolgt, we je producten onder de loep nemen en daar aanpassingen in maken en we een persoonlijk behandelplan voor je opstellen.

We richten ons op het kalmeren van de overspannen huid, irritatie en het ontstaan van ontstekingen voorkomen. Roodheid, bultjes en puistjes verminderen. De hoornlaag van de verdikte huid verdunnen met speciale fruitzuurbehandelingen zodat de talg beter kan afvloeien en acne onder controle blijft. De huid gezond en in balans krijgen en als laatste littekens verminderen.

Wil je meer weten over onze acne behandelingen in Nijmegen of onze acne producten?

Boek een 60 minuten behandeling op maat met persoonlijk advies.

Resultaten acne behandeling Huid Atelier Nijmegen

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Yvonne
  30 november 2019 at 14:22

  Het was een erg fijne en goede behandeling en wordt goed op weg geholpen met de juiste producten. Mijn huid ziet er na twee behandelingen veel beter uit!

 • Reply
  Ieva
  8 november 2019 at 20:06

  I had the best experience at Huid Atelier – not only I got a great skin treatment, I left relaxed and rejuvenated. Huid Atelier helped me a lot with my acne and I highly recommend her services to anyone with sensitive skin and/or skin problems. There approach helped me to be more comfortable with my skin and actually understand and deal with some of the underlying factors that provoke acne.

 • Reply
  Silvia
  20 augustus 2019 at 09:36

  Huid Atelier is amazing! They make you feel comfortable from the first appointment and she is so competent and professional. She helped me so much with my acne and I would definitely recommend her to anyone! 🙂 Keep it up, you’re great! Silvia

 • Leave a Reply