0
2

Moet mijn dagcreme een SPF hebben?

Het antwoord is nee!

Ik zal jullie vertellen waarom een SPF in je dagcrème of make-up niet werkt zoals je misschien zou denken..

Een dagcrème met SPF beschermt je huid niet langer dan welk ander zonbeschermingsproduct dan ook. Als je op de verpakking kijkt van een zonnemelk zul je zien staan, om een goede bescherming te garanderen, elke 2 uur aanbrengen. Dus, als je ‘s ochtends om 8 uur je dagcrème met SPF aanbrengt, ben je om 10 uur al minder beschermt en in de middag, als je lekker wilt gaan lunchen op een terrasje, helemaal niet meer! Tenzij je elke 2 uur je dagcrème opnieuw aanbrengt, wat natuurlijk niemand doet.

Het is dus echt een fabel dat een zonnebrandcrème geschikt zou zijn voor de hele dag. Je moet deze altijd vaker aanbrengen maar niet alleen vaker, ook dikker. Om daadwerkelijk de SPF bescherming te krijgen die op de verpakking staat moet je flink wat smeren, zo gaat je dagcrème wel erg snel op!

Daarnaast zijn synthetische UV-filters hoog allergeen. Waar we vroeger, tijdens de vakantie, 2 weken lang een zonneproduct gebruiken, smeren we het nu dagelijks op onze huid. Met als gevolg een wereldwijde stijging van het aantal allergie meldingen.

Mijn advies?

Wil je een gezonde dagcrème die toch een bescherming biedt tegen de zon?
Neem dan een product met hoge concentraties aan natuurlijke vitamine E (D-alpha-tocopherol acetaat). Vitamine E is een antioxidant en gaat beschadiging door UV-straling tegen. Vitamine E wordt opgeslagen in de huid zodanig dat, elke keer als de huid het nodig heeft, ze gebruik kan maken van de aanwezige voorraad. Op die manier ben je wel de hele dag beschermd. Afhankelijk van de concentratie biedt vitamine E een beschermingsfactor tot 6. SPF 6 filtert al 85% van het zonlicht en is voldoende om je te beschermingen bij normale omstandigheden. Wil je echt gaan gaan zonnen, lange fietstocht maken of het terras op, dan heb je natuurlijk een hogere factor nodig maar wel in een apart zonnebeschermingsproduct en niet je dagcrème.

Benieuwd welk product ik adviseer? Plaats je reactie hieronder of neem contact op.

Lieve groet,

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Katrien
  17 april 2018 at 12:04

  beste mevrouw,

  Interessant artikel ivm dagcrème met of zonder SPF.
  Welke dagcrème met vitamine E kan u adviseren ?

  mvg,

  Katrien

  • Reply
   huid-atelier
   24 april 2018 at 17:19

   Bedankt Katrien! Zodra de lente begonnen is adviseer ik direct te starten met het opbouwen van Vitamine E, zowel in de huidverzorging als via een supplement (Zonnecaps met Vitamine E & Betacaroteen) de dagcreme welke ik daarbij adviseer is van SkinIdent Sun Solarium Vitamine liposome. Dit vitaminebommetje bevat naast alle belangrijke vitaminen waaronder natuurlijke vitamine E in hoge concentratie ook enkel huid-eigen ingrediënten waardoor de huid niet belast wordt en op een gezonde manier wordt ondersteund. Mocht je meer informatie willen Katrien of een bestelling plaatsen kun je mij een mail sturen naar info@huid-atelier.nl Zonnige groet, Ilse

  Leave a Reply